OXIMETER

Instrucțiuni pentru Oximetru

(Masimo RAD-97 )

Instrucțiuni

1.

1. Conectați sursa de alimentare din spatele monitorului și introduceți în priză. Conectați cablul pentru pacient la monitor prin port (ref 1.) și atașați senzorul la capătul cablului pentru pacient.

2.

Porniți-l, apăsând butonul home/pornire din partea de jos a ecranului. ​ ​

3.

Aparatul va porni și va rula o autoverificare. Odată finalizată, ecranul va apărea gol deoarece este setat în modulul repaus, dar lumina de alimentare va fi aprinsă. – Lumina senzorului care se atașează la copil ar trebui să fie ROȘIE.

4.

Suprapuneți lumina roșie peste patul unghial al degetului inelar (Ref. 4a) sau al degetului mare de la picior (Ref. 4b) și fixați cu plasture. La sugari, poate fi necesar să amplasați senzorul în jurul piciorului: vedeți locurile de aplicare!

Dacă este plasat pe degetul inelar al mâinii mai puțin dominante, treceți cablul de-a lungul unui crac de pantalon până în capătul brațului de care se atașează cablul și de-a lungul acestuia – asigurându-vă că nu există porțiuni desprinse de cablu, care s-ar putea înfășura în jurulGÂTULUI!!

Dacă amplasați sonda pe degetul de la picior, fixați cablul fără să strângeți, lăsând doar o porțiune suficient de mare cât să permită copilului să miște piciorul. Puneți piciorul în șosetă pentru a preveni căderea sondei!

Asigurați-vă că orientarea cablului este în jos, dinspre cap, și nu în sus, înspre cap.

Îndepărtați monitorul de pat, dacă este necesar, pentru a vă asigura că porțiunea detașată a cablului nu este mare.

(Dacă copilul este neliniștit sau credeți că ar putea să nu coopereze, lăsați copilul să adoarmă ca de obicei și, după 1 oră, puneți sonda pe unghia de la picior. Puneți piciorul în șosetă pentru a reduce probabilitatea ca sonda să se desprindă – Vă rugăm să verificați înainte de a merge la culcare și în timpul nopții)

5.

Verificați dacă senzorul înregistrează corect. Atingeți ecranul de afișare, ceea ce va face ca acesta să se lumineze timp de 10 secunde, permițându-vă să verificați dacă valoarea Pi este mai mare de 1 – este posibil să trebuiască să schimbați locul de aplicare dacă Pi este sub 1. ​ Orice alte probleme vor fi afișate pe ecranul principal.

6.

Oximetrul va efectua o înregistrare pe timpul nopții. ​

7.

Opriți-l dimineața, apăsând pe butonul de pornire. Îndepărtați senzorul și înlocuiți foița de susținere din plastic, pentru utilizare în noaptea următoare. ​ ​

8.

Dacă sunt utilizate și alte monitoare pentru somnul de rutină al copilului, și acestea trebuie conectate ca de obicei. Alarmele SONORE sunt setate în modul Oprit, iar aparatul va fi în modul silențios pentru a permite somnul.

9.

Vă rugăm să completați jurnalul de somn furnizat și, în cazul în care copilul este treaz pentru o perioadă mai lungă, să deconectați senzorul, dar să lăsați aparatul pornit, iar apoi, după ce copilul adoarme, să reconectați senzorul la aparat. ​

Returnarea oximetrului: utilizați tamponul cu alcool medicinal furnizat pentru a dezinfecta cablul conectat la pacient, oximetrul și cablul de alimentare.

 

Este foarte important ca aparatul să fie returnat la data și ora convenite, deoarece aparatul va fi rezervat pentru un alt pacient. Dacă apar probleme, vă rugăm să contactați Laboratorul de Investigații Respiratorii la numărul 028 96151629. Vă rugăm să lăsați un mesaj vocal și un membru al personalului vă va contacta cât mai curând posibil, de luni până vineri, de la 8.30 la 16.30

Top